Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди следователи от Национална следствена служба да разследват инцидента в „Пирогов“, при който загинаха двама пациенти.

Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България по повод настъпилия в ранните часове на деня инцидент в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, при който починаха двама пациенти.

Софийска градска прокуратура образува наказателно производство за установяване на причините за възникване на инцидента и настъпилата смърт на двамата пострадали. 

Досъдебното производство се води за причиняване на смърт на повече от едно лице, поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Незабавно след възникване на инцидента и уведомяването на прокуратурата е създадена организация и са предприети процесуално-следствени действия от разследващи екипи, ръководени от СГП. 

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването се провежда от следователи от Национална следствена служба (НСС), които към момента извършват оглед на местопроизшествието с участието на вещи лица и експерти по пожарна безопасност. 

Разпитват се свидетели, изземва се документация от лечебното заведение.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес от Прокуратурата също дадоха горещи информации за инцидента.

А в ранните часове на днешния ден министър Младен Маринов и здравният му колега Кирил Ананиев дадоха извънреден брифинг пред лечебното заведение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!