Недоволство в Галиче, след като младежи пребиха с дървени колове 73-годишен мъж заради забележка да не берат от ореха пред дома му. Пострадалият е със средна телесна повреда и комоцио.

Ето какво се случва с братята на кръвожадния убиец, закопчани за зверски побой над пенсионер

Задържани за случая са 22-годишен мъж и 15-годишно момче. „Видях, че брулят орехите. Излязох и ги попитах какво правят. По-големият ме удари по главата. И после с голямата тояга по ръката. Малкият ме застигна и ми счупи пръста”, разказа пострадалият Иван.

Нападателите на мъжа си тръгнали спокойно сами, когато той казал, че ще се обади на 112. „Все едно са си на разходка”, уточни потърпевшият. След това с него се свързал дежурният полицай.

Депутат от ГЕРб избуха заради безчинство в Галиче

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков даде подробности за случая. „След забележка лицата отвръщат агресивно и започва скандал. При който те започват да му нанасят удари с дървени пръти. Човекът влиза в дома си, те изкъртват входната врата, влизат в дома му и продължават да го бият”, уточни той.

Оказва се, че това е поредно посегателство, разказват жители на Галиче. Те настояват нападателите да бъдат изселени, институциите да си свършат работата, а виновните да получат максимални присъди.