Единият от тримата заместник – кметове на Карлово – Стою Карагенски, е с положителен тест за коронавирус. Тестът е дал положителен резултат в събота.

Съпругата на Карагенски, която е главен счетоводител в местната болница, също е заразена. За сега семейството е на домашно лечение. Карагенски е в отпуск от миналата сряда, тогава не се е почувствал добре и се е самоизолирал, съобщиха наши източници.

Установени са всичките му контакти, те са около 20 души. При нужда общината има готовност да ги тества. За сега никой от контактните няма симптоми.

Кметът на общината д–р Емил Кабаиванов, двамата му заместници Антон Минев и Николай Цветков, секретарят на общината Стефан Стефанов и останалите ръководни кадри са добре. В общината няма друг служител, заразен с корона.

Положителен тест е  дал и общинският съветник Пламен Славов. Той е доцент, преподавател по история в ПУ "Паисий Хилендарски".

По наша информация старейшината е на лечение в дома си. Той не е бил контактен с колегите си от местния парламент,  не е бил на сесия миналия четвъртък. Това не налага тестване на общинските съветници от Карлово.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ