Лично за мен няма по-голям светец от Левски, аргументите на Българската православна църква са несъстоятелни. Tова каза лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов по време на шествие-поклонение пред личността и саможертвата на Апостола на българската свобода, предаде агенция „Фокус“.

„Могат да ме обявят за антихрист или какъвто си искат, но със собствени средства и със средствата на фирмите, които управляваме ние сме направили един голям храм в циганската махала – „Св. Георги“ и сме спомогнали за възстановяването и ремонтите на десетки църкви“, заяви Симеонов.

Той посочи, че недоумява до кога българската православна църква ще запази мълчание за канонизирането на Апостола. „Българската православна църква изтъква като аргумент, че Левски не може да бъде канонизиран, защото ръцете са му изцапани със смъртта на български младеж, но в същото време Александър Невски е светия, въпреки, че е канонизиран от руската православна църква и най-големият храм в България се нарича „Св. Александър Невски“, отбеляза лидерът на НФСБ.