Сирени прозвучаха в цял Израел, а в небето можеха да се наблюдават и чуят експлозии на няколко места в страната по време на първата вълна от атаката на Иран с дронове.

Както БЛИЦ писа в събота вечер Техеран започна атака с дронове срещу Израел. Удари бяха регистрирани срещу Тел Авив, Йерусалим, и Димона, където се намира ядрена централа.

Войната започна: Иран атакува Израел ВИДЕО

Повечето от ракетите и дроновете, изстреляни от Иран, са били прехванати извън границите на Израел и само ограничен брой са паднали на територията на еврейската държава. 

Трета световна война: Не само Иран е атакувал Израел

Оказва се, че и други страни са се включили в нападението. По-късно стана ясно, че на практика Израел е бил атакуван от територията на Иран, "Хизбула" от Ливан, хуситите от Йемен, групировки от Сирия и Хашд аш-Шааби, която оперира в Ирак.

Адът се отвори над Израел, Тел Авив с безпощаден отговор на Иран ВИДЕО

Събитията шокираха света, като САЩ ЕС и ООН осъдиха нападението.

Предсказание за атаката обаче още преди години е направила и баба Ванга. Навремето пророчицата е оставила много интересни пророчества за това какво очаква човечеството и какво бъдеще ще преживеят отделните народи. Думите на пророчицата се гледат все повече по време на ескалацията на военни конфликти.

На фона на започналата на 7 октомври 2023 г. мащабна конфронтация между Израел и Палестина, предсказанията на Ванга за бъдещето на Светите земи излизат на преден план.

Ванга направила няколко предсказания за бъдещето на Израел, някои от които били публикувани още през 1996 г. Според тези пророчества Израел ще преживее период на нестабилност и конфликти, но в крайна сметка ще стане просперираща страна.

Ето какви са предсказанията на Ванга за Израел:

В средата на 21 век в Йерусалим ще бъде открит храм на Соломон;
Израел ще стане световен лидер във високите технологии;
Страната ще просперира икономически и културно;
Израел ще се превърне в място за поклонение за хора от всички религии.

Ванга обаче предсказала и че Израел ще трябва да премине през изпитания. Ще има войни и терористични атаки в страната, но в крайна сметка Израел ще излезе победител от тези изпитания.

Ето какви изпитания очакват Израел според пророчицата:

В началото на 21 век Израел ще бъде нападнат от мюсюлмански страни;
В страната ще има гражданска война;
Израел ще преживее икономическа криза.

Ванга предсказала още, че в края на 21 век Израел ще бъде въвлечен в Трета световна война. Тя обаче отбелязала също, че Израел ще излезе победител от тази война и ще оцелее.

Някои от тези предсказания вече започнаха да се сбъдват. През последните години Израел наистина преживя период на нестабилност и конфликти. През 2014 г. страната води война с Газа, която доведе до смъртта на стотици хора. След това през май 2021 г. конфликтът между Израел и Палестина отново ескалира.

Сбъдна се и че Израел е една от най-развитите страни в света и е дом на голям брой хора от различни страни. Освен това Израел е център на световната наука и технологии.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук