Висока оценка от Васил Божков получи президентът Румен Радев. Укриващият се в Дубай бизнесмен поздрави „обединителя на нацията“, че е предприел решителни действия, пише tribune.bg.

„Президентът Радев е прав. Задачата на служебното правителство е да подготви следващите избори. За да бъдат честни и демократични, пипалата на хунтата трябва да бъдат отрязани. Поздравления за решителните действия“, написа Божков.

Решителните действия по всяка вероятност включват назначаването на учредителка на неговата партия на водеща позиция в МВР. Елена Павлова Фичерова-Караиванова от ПП „Българско лято“ беше предложена от служебния вътрешен министър Бойко Рашков да оглави политическия му кабинет.

Президентът призна има ли топла връзка между кабинета му и Божков и заговори за кюлчета и мутри

Буквално час преди да излее възхвалите си по посока президента, Радев беше заявил, че нямало как „олигархията“ да бъде приписана на него: „Няма как олигархията - Васил Божков или който и да е олигарх, да стане олигархия на Радев.

Ние имаме различна ценностна система с предишния премиер (Бойко Борисов - б.р.), те дори не се пресичат“, отговори Радев по БНР, но не обясни защо назначения на новата власт се оказват хора, близки до обвиняемия бизнесмен Васил Божков – Черепа.