Край на пътуването „гратис” заради пандемията от коронавирус. Контрольорите в столичния градски транспорт от днес няма да продават билети, а ще глобяват нередовните пътници. Всички, които се качват, трябва да имат редовен превозен документ, информира Нова тв.

При проверка на екипите на Центъра за градска мобилност, бяха установени нередовни пътници. „Ще бъдем толерантни ден - два, но всички, използващи градския транспорт трябва да са наясно, че е необходимо да имат редовен превозен документ”, посочи контрольор.

Ръководителят на „Контрол по редовността на пътниците” в ЦГМ Алексей Фикинчев прогнозира, че случаи на нередовни пътници ще има в първите дни след възобновяването на същинската дейност.


„Ще бъдем толерантни, за да може народът да възстанови навиците си. Задължителното условие за пътуване е предпазна маска и превозен документ”, обясни още той. 

Климатиците в градския транспорт засега няма да работят. Предстои обаче съвсем скоро да бъде възстановена продажбата на билети от шофьорите в градския транспорт.