„Оставям всичко в ръцете на правосъдието. Те ще решат каква присъда да наложат на момчето, което при катастрофата на бул. „Руски” в Пловдив уби трима души”. Това коментира пред БЛИЦ вдовицата на водача Корнелия Петкова. Тогава на място загинаха шофьорът Атанас Ламджиев, баща на три деца, майката на малко момиченце Виолета, по-късно от раните си в болница загина и студентка, която с племенника на Атанас е била на задната седалка на колата.
Преди дни от прокуратурата в Пловдив съобщиха, че е приключило разследването по досъдебното производство срещу 26-годишния шофьор Любомир Трайков. Експертизите са показали, че той е карал пиян и с превишена скорост, както и че Атанас Ламджиев е невинен. Имаше спекулации, че Атанас, който в този момент се прибирал от работа с още трима души, е отнел предимство. Освен това стана ясно, че е изтекъл законовия срок, в който 26-годишният Любомир, син на транспортния бос Младен Трайков, не може повече да остане зад решетките. Момчето е под домашен арест вече.

Пред БЛИЦ Корнелия Петкова коментира, че за нея най-важното е, че е било установено, че мъжът и не е отнел предимство и няма вина за кървавата драма. „Аз познавам добре Наско, той не би рискувал, беше перфектен шофьор, беше зад волана от 30 години”. За мен най-важното е, че сега и обществото ще разбере, че той няма вина. Относно пускането на Любомир от ареста, Корнелия Петкова каза: „Аз простих на Любомир. Защото не може постоянно и аз, и децата ми да живеем в омраза. Това е най-страшното. „Но моята прошка няма нищо общо с търсенето и доказването на истината. Очаквам от правосъдието да наложи такава присъда, каквато сметне за необходимо. Искам да благодаря на прокуратурата и на разследващите, които си свършиха навреме работата.

Както съобщихме, трагедията стана през есента. След като престоя няколко денонощния в ареста, Любомир излезе на свобода. Силен обществен натиск обаче го върна зад решетките. Корнелия публично прости на убиеца на съпруга си и заживя с мъката по недоживяната младост и нелепата смърт на бащата на децата си. Очаква се в Пловдивския съд да стартира делото срещу Любомир Трайков. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ