Великден и неговият незаменим традиционен вкус
И ако традицията повелява на нашата трапеза да присъстват свежо боядисани яйца, то в този следващите редове ще прочетете и за другите две предпочитани вкусотийки, които рядко остават непокътнати на семейната трапеза, а именно ястията с агнешко месо и вкусният козунак на конци.
Козунакът
Определено можем да кажем, че едно от най-желаните и обичани печива покрай Възкресението Христово е козунакът. Особено ако в него присъстват така търсените от всички козуначени конци, които създават една съвършена лекота и изтънченост на всяко тестено изделие. Златистата коричка и деликатният аромат на ром могат само да изпълнят вкусовите ни сетива до краен предел, като в рецептите за неговото приготвяне могат да присъстват и други всевъзможни апетитни допълнения, катошоколадови парченца, портокалови корички, ароматен локум, печени орехи, стафиди и т.н.
Все подходящи продукти, които да впечатлят и най-капризния и търсещ различни вкусове козуначен дегустатор. Но възможно ли е това прекрасно великденско печиво да има само своите неоспорими качества?
Ако има нещо, което може да ни попречи да вкусим от сладко козуначения къс, то това определено можем да кажем, че е нужното време и търпение за неговото приготвяне. Необходимият период за перфектното втасване и задължителното ръчно месене може да се окаже онази непреодолима спънка за нас, особено ако не разполагаме с нужния опит за неговото забележително приготвяне. Но дори и да е така, не трябва в никакъв случай да изпадаме в паника или пък да униваме!
Сега в дните около Великден можем да открием страхотни козуначени предложения в Lidl! Прясно от “Фурната на Lidl” или празнично пакетирани на рафтовете, козунаците от веригата магазини ни доставят така вкусния и любим за всички нас домашен вкус, който е създаден от изцяло от родното българско производство.
Но освен с прекрасните великденски козунаци, в Lidl можем да открием и традиционното за този празник агнешко месо - отново 100% българско производство, прясно и свежо, този вид месо е основната съставка за приготвянето на най-любимите и предпочитани великденски ястия.
Ястията с агнешко месо
Великден без вкуса на бавно печеното крехко агнешко месо не би бил истински, защото традицията на този празник повелява да сготвим и сложим на семейната трапеза именно от този вид месо.
Ако не сме най-големите почитатели на този специфичен вкус, спокойно можем да опитаме от така отличителното ястие за Великден, а именно агнешката дроб сарма. Тя се оказва прекрасния деликатен избор за всички онези, които искат с лек и ненатрапчив аромат да отбележат честването на този светъл християнски празник. За да блеснете с кулинарни умения, идеи може да почерпите сред предложенията за ястия с агнешко месо: Lidl – Верига от любими рецепти
Но независимо дали ще изберем апетитната дроб сарма, или крехко приготвеното агнешко месо, важното е на тези светли дни да бъдем заобиколени от най-любимите ни хора, с които да споделим повече от прекрасните великденски семейни спомени.
Последвайте ни