Бившият министър на земеделието Венцислав Върбанов, който е подсъдим по 9 пункта за безстопанственост поиска от Софийски градски съд бързо приключване на процеса, за да запази имиджа си чист. Той днес бе категоричен, че не е ощетил държавата.
Според подсъдимият и неговите адвокати оставащите около 30 свидетеля не са толкова важни по делото, затова те поискаха по-кратки разлики в сроковете между делата. Днес пред Темида Венцислав Върбанов заяви, че държавата не е ощетена от сделка с предприятие в Плевен, защото то е продадено за 3 млн и 200 хилияди лева, а тогавашната му оценка е била с един милион по-ниска. Тогава съответното предприятие имало задължения от 7,5 милиона лева, а купувачът поел това задължение изцяло. По времето, когато министерството се опивало да продаде имота, който тогава е бил превърнат в мелница, съхраняваща зърно, нямало интерес към подобни обекти, затова въпросната площ останала временно неизползвана. Дори в този случай държавата не е губила, защото е била ползвател. ”Никога не съм имал пряк контрол, с който и да е наемател”, беше категоричен в невиността си бившият министър. Според него наемателите на обекта, на който той впоследствие разтрогнал договора били некоректни, затова бил принуден да го направи.
Днес пред Агенция БЛИЦ Венцислав Върбанов отново заяви, че обвинението му е повдигнато заради лично отношение на бившия главен прокурор Никола Филчев към него. Според подсъдимият претенциите са формирани изцяло на базата на изрезки от вестниците.
Бившият министър на земеделието е обвинен по 9 пункта, като според прокурорите той е нанесъл щети в особено големи размери в периода 1998-2001 година, при сключването на сделки и търгове за наем на земи и имоти по времето, когато той е бил министър. Следващото заседание бе насрочено за 14 април тази година. 
Милан Николов, БЛИЦ