Видинчани изреваха от голяма напаст – гъсеници атакуват домовете им и падат върху главите на хората, съобщава BulNews.

Масовата атака по дърветата от началото на миналия месец сега се е превърнала в инвазия, а хората дори не могат да се разхождат спокойно по улиците или да отворят прозорците в домовете си. 

Ужасени жители от различни квартали в крайдунавския град публикуват снимки на гадините и търсят сметка от общината. Въпреки неколкократните пръскания срещу гъсениците от местната управа не успяха да овладеят положението.

Според видинчани сега положението е станало нетърпимо и вместо отровата да унищожи вредителите, сякаш ги захранила и размножила.  

След като гъсениците на бялата американска пеперуда опоскаха дърветата, сега са взели на прицел домовете на хората, като пълзят по стените на блоковете и се опитват да влязат дори в апартаментите.

Положението в квартал „Бонония“ е повече от плачевно, като там хората избягват дори разходка под сянката на дърветата, тъй като доста често са бомбардирани от гадините. 

Жена от комплекс „Крум Бъчваров“ пък споделя, че за да не изпада в истерия пръска с препарати против въпросната американска пеперуда и не чака помощ от общината, защото шансът да я получи е минимален. 

„Аз си пръскам сама, че иначе ще ни изядат“, категорична е видинчанката, която явно за момента удържа фронта и успява да се спаси от инвазията на гадините.