Аз подкрепях два пъти десния кандидат и кандидата срещу комунистическата партия. Това обясни пред bTV кандидатът за кмет на София от „Синя София“ Вили Лилков относно подкрепата си за ГЕРБ при минали местни избори.

„Точно кандидатурата на г-н Хекимян посочва, че ГЕРБ има собствен кандидат и всички упреци, че аз играя с ГЕРБ, отпаднаха“, подчерта той.

По думите му, проблемите на София са много: „Има проблеми със социалната инфраструктурата, техническата, културната. Наближава отоплителния сезон, никой не говори за Топлофикация“.

„Правим анализ на финансовото управление на столицата. Разглеждаме всички одити по години. Последните години, в които Топлофикация е имала положителен резултат, е 2012-2013“, обясни той.

Според него, държавата да помогне на София в този проблем. За решаването му са нужни 860 млн. лв.

Вилков заяви, че "меката политика на компромиси" в Общинския съвет трябва да приключи. "Преустройството на Женския пазар изцяло се дължи на мен, благодарение на една упорита политика в продължение на 4-5 години", подчерта той.

Той посочи и откъде е тръгнал проблемът с ремонта на жълтите павета още при първия ремонт: "Не са ги сортирали по големина, защото на никой не му е направило впечатление, че те се различават по дължина и широчина. И после се получават едни огромни фуги". 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук