Ако сънувате, че изневерявате на половинката си или пък ви се присънва, че сте омагьосани от омаен изкусител или изкусителка, не бива да се притеснявате за бъдещето на сериозната си връзка, защото тези сънища показват друго.
Според семейния психотерапевт доктор Карин Андерсън сънища с изневяра са сигнал за натрупано емоционално напрежение. Чрез подобен сън мозъкът се опитва да се разтовари и да потърси отдушник за стреса.

Изневярата насън може и да ни връща към приятни моменти от миналото, стимулирайки ни да изпитваме положителни емоции. С тези картини мозъкът се стреми да си достави удоволствие и да се разсее от грижите.

Проучванията показват, че 8% от сънищата има еротичен характер, а близо 60% от хората, сънували приключения под завивките, признават, че насън са изневерявали на партньора си.

Сексуалните сцени с бивше гадже, колега или мистериозен непознат са знак, че стресът на работното място или във връзката ви идва повече и имате нужда от нещо, което да ви достави голямо удоволствие.

Похотливите сънища не означават, че обмисляте подобна постъпка, а че нещо в ежедневието ви провокира неудовлетворение и ви се иска да избягате от действителността.

Изневяра най-често сънуват жените, като този сън им дава знак, че трябва да проявят повече твърдост и да защитят позициите си. Нужно е да бъдете по-смели и да изразите на глас личното си мнение.

Оргазмът, от друга страна, е индикация, че сънуващият иска да приключи с решаването на даден проблем. Може да е започнат трудоемък проект или завършване на образование, което дълго време му е коствало сериозни усилия.
Източник: sanovnik.bg