Вижте кои храни и напитки не се развалят
Например твърдият алкохол
Мед
Любимата храна на Мечо Пух няма срок на годност. Медът може да промени цвета си и да кристализира, но ще остане безопасен за консумация. Ако искате да върнете течната му форма, просто поставете буркана с мед в топла вода и разбърквайте, докато кристалите се разтворят.
Ориз
Заместителят на хляба в азиатските държави, освен, че е по-полезен е и много по траен. Дори и се натрупа плашещо дебел слой прах върху буркана, кутията или опаковката с ориз, съдържанието вътре ще се запази също толкова добро, колкото в деня, в който сте го купили. Това важи за почти всички видове ориз, с изключение на кафявия - той гранясва. Само не забравяйте, че трябва да съхранявате ориза в добре затворени кутии.
Бял оцет
Можете да си купите огромно количество от него на промоция, без да се притеснявате кога ще го използвате. Той никога няма да се развали. В същото време лечението с оцет помага срещу ставни заболявания, диабет, разширени вени, кожни проблеми, синузит и други здравословни заболявания.
Сол
Смятана от мнозина за отрова, солта ще остане свежа за неопределен период от време в кухнята ви. Предвид другите и „качества“, няма шанс да бъде налазена от хлебарки, мравки и други вредители, понеже те ще умрат ако я приемат в организмите си.
Захар
Предизвикателството при захарта е не да бъде запазена свежа, а да я спасим от превръщането й в твърда като камък буца. Захарта никога не се разваля, защото не поддържа растежа на бактериите. Просто се уверете, че я съхранявате в херметически затворени контейнери, които я пазят от влага.
Твърд алкохол
Уискито, водката, ракията и всичките им роднини от „твърдата“ лига не само, че нямат срок на годност, а някои от тях даже стават и по-хубави с времето. Можете да сте сигурни, че ако съхранявате твърдия алкохол на тъмно и хладно място, той спокойно може да ви надживее. Дори може да се превърне в нещо, което се предава от поколение на поколение в семейството ви. Алкохолът може леко да загуби своя аромат, но това ще бъде едва забележимо.
Последвайте ни
0 Коментара: