За поредната измама в интернет със скъпа, уж натурална козметика алармира “Труд”.

Гелът Removio се използвал за премахване на папиломи и брадавици, според рекламата на продукта, като комбинацията от активни съставки елиминирала кожните образувания напълно и ги предпазвала от дегенерация в ракови тумори.

Съставките в случая са лимонова трева, джинджифил, канела, черен оман, витамин Е и други. Срещу 70 лв. вие получавате едва 10 ml, които според рекламодателя били достатъчно ефективни да премахнат всякакви образования.

Заявката, която правят обаче, е твърде крайна, че мазилото предотвратявало развитието на онкологични заболявания.

Схемата на тези търговци е една и съща при всеки продукт. Онлайн специалисти използват робот, който превежда автоматично текста на няколко езика и рекламира стоката с едно и също съдържание в няколко страни.

След проверка на рекламата става ясно, че лекар от Бразилия е използван, разбира се, без да знае. Изображението му е открадното от сайта на клиниката, в която работи - A Clinica de Recuperacao Prime, в Сао Паоло, която се оказва, че е за лекуване на зависимост от алкохол и наркотици. Бразилският доктор е представен в сайта на Removio като дерматолога Иван Петров.
И споделя уж своето компетентно мнение за мазилото: “Почти всеки човек има папиломи и брадавици. Това са доброкачествени израстъци по тялото. Но коварността им се крие във факта, че рано или късно те могат да станат злокачествени и да доведат до онкологични заболявания. Следователно, папиломите трябва да бъдат премахвани, дори ако не ви пречат от козметична гледна точка.

Препоръчвам на моите пациенти да използват Removio гел. Това е най-ефективното и безопасно средство за защита, налично в момента”.

“Доволните клиенти”, които би трябвало да вдъхват доверие на купувачите, са измислени персонажи, а снимките им закупени от сайтове за продажба на изображения.

Например, Мария, чието гадже я заразило с генитални брадавици и въпреки че изпила куп хапчета, благодарение на крема се излекувала, не съществува. Снимката й е платена и свалена от сайт за продажба на снимки. Анна, която борила 5 години брадавици с различни мехлеми и накрая попаднала на този и се излекувала, също не съществува.