Среща за определяне приоритетите на България предложи Възраждане на четири от партиите в 46-ото НС. Тя изпрати покани до "Има такъв народ", БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

Това са партиите, които са се заявили като опозиционни на управлявалия до скоро режим на ГЕРБ и ВМРО – БНД, и в 45-то и 46-то Народно събрание многократно са декларирали, че се стремят към промяна в България, заяви партия Възраждане.

"След провала на 46-то Народно събрание и предстоящите парламентарни избори, които ще са трети за тази година, е необходимо всички да седнем на една маса, за да обсъдим важните за страната ни въпроси

Всяка политическа партия в своята програма има заложени приоритети за развитието на страната. Ситуацията изисква проява на политическа отговорност и на способност за взимане на политически решения.", обясни лидерът д-р Костадин Костадинов.


И допълни: "Независимо от идеологическите различия в нашите програми, все по-често ще ни се налага да търсим решения в 47-то Народно събрание.".

Срещата ще се проведе на 17 септември 2021 г. от 12:00 ч. в Български културен център, ул. „Веслец“ 13.

„Каним точно тези партии, защото те са заявили, че търсят промяна. Припомням, че това са същите партии, до които Възраждане изпрати предложение за законопроект за изменение на Закона за съдебната власт, чрез който е описана процедура за отстраняването на Главния прокурор.

До днес нямаме отговор от тези партии по нашето предложение, чрез което можем да постигнем една от целите, заложени в програмите на всички или промяна в съдебната система, и поради това ги каним на разговор.“, коментира още д-р Костадинов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!