Висшият съдебен съвет наказа със забележка съдия Мариана Станкева. Миналия октомври стана ясно, че съдийката от Костинброд е участвала в схема за злоупотреби с имотите на двама богати пенсионери, които нямали наследници. о закон Марияна Станкева можеше да се лиши от 10 до 25% от заплатата си за до 2 години.
Замесени и адвокат, както и секретарката на адвоката, която имала фирма в САЩ. Престъпната схема е действала години наред.Става дума за самотни възрастни  хора, които нямат наследници, но притежават апетитни имоти в София и Костинброд.

Направени са фалшиви завещания, с които възрастните хора даряват имотите си на различни лица. Адвокатът представял пълномощно, че води гражданските им дела, а съдията подписвал и разрешавал фалшиви записни заповеди, в които фигурирали стойности, между които и 3 600 000 лева.  Адвокатът завеждал документ единствено по времето на дежурствата на съдията. Проверката на Инспектората на ВСС установила още, че като ищец е записан мъж, който е живял в Испания, а в момента е в затвора. В другия случай човекът бил в Либия. Данните за възрастните хора и затова, че те нямат наследници най-вероятно се взети от служба ГРАО. /БЛИЦ