Цяла седмица медийната машина за измислици на скандалните бизнесмени активно претопля стари като света фалшиви новини за вечния враг на задкулисните босове у нас - депутатът и издател на "Телеграф медиа" Делян Пеевски (виж туктук и тук. А опорката е добре познатата лъжа за собственост на народния представител в тютюневия холдинг "Булгартабак", пише "Монитор". 

Измислицата никога не е почивала на реални факти и доказателства, но "това не плаши сърцата наши" явно си мислят опорчиците, защото упорито вадят старата лъжа от прахта на миналото. И след това упорито си я пиришиват към всяка новина, свързана с тютюневата компания, която се появи у нас. Така в рамките на седмица информацията, че "Булгартабак" сменя името си, неизменно вървеше в комплект с някоя сърцата измишльотина за Пеевски. Тъпи, но упорити, може би си мислите вие. Не, по-скоро добре платени тролове, които ако не поддържат огъня срещу депутата, ще се превърнат в ненужен разход за босовете си.

И затова те измислят нови и нови фантастични начини да пришият Пеевски към фейковете си. Така в края на седмицата, решиха осъвременят малко вече изфирясалия си асортимент от лъжи срещу депутата като му измислиха връзка с поредния кандидат за висок пост в държавата (виж тук). Този път това е кандидата за шеф на КФН и бивш шеф на НАП Бойко Атанасов, издигнат от "Атака".

И този път към "информацията" няма доказателства, но флагмана на Фабриката - "Капитал" намери иновативен начин да вкара името на Пеевски в материала, без то да присъства в текста - просто го лепнаха в текста под снимка. Важното е оборота от фейкове да не спира, нали? А - и заплащането за тях.