Взехме мерки срещу коронавируса още преди обявяването на епидемията в световен мащаб. Предприетите мерки са по препоръки на РЗИ - закупихме дезинфектанти и предпазни средства.

Това заяви зам.-кметът по транспорта на София Кристиан Кръстев пред bTV.

"Всички превозни средства се дезинфекцират. Изпълняваме всичко необходимо от много седмици. Дезинфекцираме седалките и дръжките в градския транспорт на всеки няколко часа", каза още той.

"Няма място за паника. Трябва да сме спокойни, за да се справим със ситуацията", призова Кръстев за създалата се ситуация около коронавируса.
"Сутрешните пикове часове в градския транспорт продължават. Препоръчвам използването на предпазни маски, ако нямате такива – може и с шал", разкри зам.-кмета по транспорта на София. 

Кристиан Кръстев коментира и разширяването на зелената зона в столицата: 

"Логиката е да се увеличава цената на дадена зона, когато тя се запълва всекидневно на над 90%. Това е обществена услуга, а гражданите, които живеят около зоните сами искат увеличение на цената", заяви зам.-кмета по транспорта на София.

"Искаме гражданите да се обърнат към използването на градския транспорт – работим по довеждащия транспорт и обновяването на превозните средства", завърши Кристиан Кръстев.