Превозвачите излизат на протест днес с искане за намаляване на акциза на горивата с 50%, временно отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отлагане на планираното разширяване на тол системата.

В столицата протестът започва в 8 часа и се очаква да продължи до 22 часа.

Предвидено е автобуси и тежкотоварни автомобили да бъдат разположени по бул. "Цар Освободител", като сборният пункт на протестиращите е входът на София откъм магистрала "Тракия", при парк "Врана".

Очаква се в протеста да се включат около 50 автобуса и около 100 тежко товарни камиона. От друга страна превозните средства, които са част от протеста, ще правят и шествие по булевардите "Цариградско шосе" и "Ботевградско шосе", както и по Околовръстния път на София.

Огромни тапи на един от входовете на Пловдив. На Асеновградско шосе в крайна дясна лента и в средната са разположени тежкотоварни машини в продължение на поне 2 км, което затруднява придвижването на хората от Асеновград към Пловдив, тъй като пътят се стеснява.

Това съобщи кореспондентът на bTV в региона. 

От община Пловдив съобщават, че тежкотоварни камиони през днешния ден ще бъдат разположени на още няколко места - на булевардите „Кукленско шосе“, „Асеновградско шосе“, „Пазарджишко шосе“, „Карловско шосе“, „Голямо Конарско шосе“ и „Цариградско шосе“.

Протестът на хората от бранша на превозвачите ще се проведе и през следващия ден – 11 май в същия часови диапазон и места.