Арогантното и надменно поведение се превръща в емблема на кабинета "Петков". Един от неговите представители Николай Събев, или Ник, както е известен във Фейсбук, си позволи да нападне българските превозвачи с недопустим тон.

Само преди няколко дни Събев и неговият патрон Петков показаха вратата на превозвачите. Нито един от предишните премиери и членове на правителства не си е позволявал подобно отвратително отношение към един от най-стратегическите отрасли в България.

С възкачването си на министерското кресло Събев обещаваше бързи влакове, някои от тях щели да взимат трасето София - Варна за под 3 часа, обеща модернизация на летището и наземния транспорт, обеща и много други неща.

Обещанията му се оказаха спукан балон, а е на поста си вече от 4 месеца.

Освен нискокачествените мебели и сменения мокет на летище София не е направено нищо друго. 

Изстрадалите ни сънародници продължават да летят с два полета до основни градове на Европа, защото директните са мираж.

В мираж се превръщат и останалите обещания на Събев, а влезе във властта като успял мениджър, който иска да създава блага в транспорта.

Вместо да запретне ръкави, Събев се перчи в телевизионните студиа и плещи всевъзможни глупости. Коментира теми за НСО, Северна Македония, войната в Украйна, съдебната система и външната политика, без да са от неговата скромна компетенция.

Позволи се да се надскочи и да нарече "шарлатанин" не кого да е, а президента Радев.

Недопустимо е за един обикновен министър да обижда по този начин друга институция, която е много по-висока от него.

Демокрацията позволи на самозабравилите се български политици да накърняват опонентите си с езика на омразата, а това е много лош пример на хората, които агресират помежду си с всеки изминал час.

И как няма да агресират, когато политически джуджета като Събев сипят обиди от ефира?

Във всяка европейска държава за поведение като това на Събев следва само един изход - незабавна оставка!

Скоро ще го разбере и самият Ник! Хората няма да му простят глупостите и да гледат как просперира само една фирма! Неговата "Еконт", а баничарките й се увеличават в геометрична прогресия по пътищата на държавата.

Много скоро хората ще потърсят отговорност на Събев, който се обзаведе с чисто нов "Мерцедес" 500 коня, а те кретат по разбрицаните влакове със скоростта на хлебарки...

Ивайло КРАЧУНОВ