Затвориха магистрала "Тракия" за движение от пътен възел „Зимница” до Бургас. Над 1600 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж, уточнява от Агенция „Пътна инфраструктура”. Сняг вали над по-голямата част от страната.

Без ограничение за различните видове превозни средства е пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“, „Марица“. Поради снегонавявания и нулева видимост в Бургаска област са затворени за движение път I-6 Петолъчката - Карнобат - Айтос - Бургас, II-73 Ришки проход и път III-208 Провадия - Айтос.

Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката и „Обзорски“. Пътуващите през „Рожен”, „Превала” и „Печинско” товарни камиони с ремаркета и полуремаркета трябва да са задължително с вериги. Забранени за камиони над 12 тона са проходите „Петрохан“ и „Шипка“, а за превозни средства над 10 тона през „Вратник”, „Котленски” и „Твърдишки”. Затворени за движение са „Дюлински“, „Троянски“, „Златишки и „Върбишки“ проход.

От АПИ призовават шофьорите да карат с повишено внимание и по-ниска скорост.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.