Двама души - 59-годишен мъж и 57-годишна жена от разградското село Ясеновец, заразени с коронавирус, се лекуват в Университетската болница "Медика" в Русе. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град, цитирани от БТА.

Мъжът и жената са семейство. Двамата са с двустранна пневмония, а от около седмица се оплакват от задух, суха кашлица, отпадналост и втрисане. По-изразени са симптомите при жената, която е под постоянно лекарско наблюдение и се намира в интензивния сектор на отделението за лечение и наблюдение на пациенти с коронавирус в лечебното заведение.

И двамата пациенти са с придружаващи заболявания, като 57-годишната жена е с хипертония, а мъжът е с диабет и с високо кръвно налягане. Мъжът и жената не съобщават за контакт със заразноболни, както и да са пътували извън страната.

От началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско са 21, като 17 от тях са от Русенско, а четирима от област Разград.

От Областния оперативен щаб съобщават, че вчера от инфекциозното отделение на Университетската болница "Канев" в Русе е била изписана 77-годишната жена от град Глоджево, излекувана от коронавирусна инфекция. Тя е под 28-дневна домашна карантина.

Други двама заразени от Русенско все още са на домашно лечение.