Станалото тази нощ в Лондон е това, което се случи преди седмица в Лондон. Още по-лошо е, че при предния случай, когато е имало концерт, хората е имало възможност да бъдат проверявани, а тук всичко става на улицата. Един автомобил излиза от движение и той тръгва към пешеходците. Това заяви в "Комбина" Киро Киров - една от жертвите на "Наглите", който изкара 17 дни в плен и плати 1 милион лева. Той бе в студиото със сина си Иван.
"Повечето от жертвите на наглите отказват да говорят, защото ги е страх за себе си, за семейството си и за всичките си близки, защото може двама от "Наглите" да излязат на свобода", заяви Лора Крумова.

"Ние следим случая през всички тези години. Въпросният Йожи е излизал два пъти за по 10 дни в отпуск, нещо, което е противозаконно. Това се случва не само с него, но и с други престъпници. Това е незаконно, нелегално и вероятно се прави от служители в затвора или директори. Това е една от поредните обществени тайни. За Йожи го знаем от преди това нещо. Нямам идея с кого съм комуникирал по време на преговорите, принципно той е спряган. За мен всички са еднакво виновни и е пълен абсурд да бъдат пускани в отпуск. Какво е правил той 10 дни в отпуск?", запита сина на Киров.

"Ужасът на този терор остава завинаги в нас, въпреки че ние не говорим постоянно за него, даже въобще не го правим. Състоянието на нервност, на заострено внимание, остава завинаги. Мислиш, че може да ти се случи всеки момент отново. Отключваш си врата и гледаш назад, обръщаш се. Това става ежедневие", каза Киро Киров.
 


"Съдебното решение да ги освободят е направо шокиращо. Едно такова решение е пълна наглост, защото - първо не са изтърпели дори половината присъда, второ - те са рецидивисти, нямат право на предсрочно освобождаване", добави той.

"На 6 000 затворника им се отнемат гражданските права - не могат да гласуват, но не им се отнема правото с труд да могат да си откупят присъдата. Това трябва да е задължение", заяви Иван.

"Съдиите доскоро дори не бяха известни. Във вчерашния вестник чак видях имената им и фамилията на психолога - жена, която е дала становище. Съдията, който е дал разрешението за освобождаване на Йожи е съдия, който при задължение 15 дни след делото да даде обяснение за причините как го е решил, е закъснявал винаги с по 3 - 4 месеца. Истинските рецидивисти са в съдебната ни система. Във вестника има и намек, че тук играят пари", каза Киров.

"В една нормална съдебна система, когато има серия от такива престъпления. Тогава става прецедент и държава променя закона, за да не се случва това. Тук обаче няма такова нещо", заяви Иван.

"Политиката е навсякъде. Естествено има някаква протекция. От политиката и политиците зависи реформата в съдебната система", каза Киров. "В първата кола, с която ме взеха си говореха на колега. Аз ги възприех като полицаи по облеклото, надявам се да не са били", каза още той.

"При това, което се случва тази седмица, мисля че кукловодите на "Наглите" са навън", каза Иван, чиито думи бяха подкрепени от тези на баща му: "Винаги съм смятал, че има хора над тях, които са на свобода".

"В един разговор пред полицията казах, че един от извършителите каза пред друг, че е дошъл от 2000 километра. А сега нещо, което не помня дали съм ви казвал. Човекът, който ме снимаше, за да изпрати кадри на сина ми, че съм жив, имаше странни очи и беше рижав. Този човек сега не е в затвора", каза Киров.