Десет представления на последния спектакъл на Стефан Дaнаилов с Аня Пенчева "Актрисата" ще паднат от афиша заради операцията на тазобедрената му става. 76-годишният актьор се възстановява бързо от интервенцията, раздвижва се и вече сяда на болничното си легло. 

Днес или утре най-късно Мастъра ще бъде изведен от интензивното отделение и ще започне рехабилитация. 

Датите, с които трябваше да открият сезона през септември са прехвърлени за края на октомври и началото на ноември. Това съобщи пред "Телеграф" продуцентът Кирил Кирилов. 

"Докторите казаха, че му трябва около месец и половина за възстановяването. Още на следващия ден след операцията започна раздвижването. Всеки ден се чуваме", каза още шефът на продуцентска къща "Ажур Пико". 

Четири от представленията е трябвало да бъдат във Варна, Търговище и Русе между 8 и 12 септември, уточни Влади Янев - директорът на театър "Българан". 

С "Актрисата трябваше да бъде закрит и международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив. 

В първата част Ламбо играе в инвалидна количка, а във втората се изправя на крака. 76-годишният актьор е в ролята на швейцарския банкер Чарлз, безумно влюбен в отдавна преследваната от него театрална примадона Лидия, в чиято кожа пък влиза Аня Пенчева. Всичко се върти около нея - тя още не е за изхвърляне, но е решила да излезе за последен път пред публиката, при това във "Вишнева градина" на Чехов.