“Вечерта отидох на откриване на дискотека, а сутринта ме събудиха полицаи с автомати и бронежилетки. Казаха, че в хотела е извършено престъпление – някакви жени се оплакали, че са били изнасилени. Бях шокиран. Не съм стигнал чак до там. Приличам ли ви на човек, който ако иска да бъде с момиче, ще се държи по този начин. Потресен съм”. Това казва пред в. “Труд” 25-годишният Георги Славов-Главата, син на взривения бос на бившата СИК Стоил Славов.
В понеделник сутринта той прекара пет часа в полицията, след като две момичета – 17-годишната К. К., ученичка от елитна бургаска гимназия, и нейната приятелка М.М. на 18 години подадоха жалба срещу него и охраната му за групово изнасилване в Поморие.

“Имам сериозна приятелка от осем месеца и всичко това се отразява зле и на мен, и на близките ми, и на нейното семейство. За мен случаят е постановка, а целта на хората, режисирали всичко това, вероятно е изнудване”, предполага Георги Славов.

Пред полицаи двете момичета разказали, че били на купона на откриването на нов фолк клуб в морския град, когато се запознали с Главата и гардовете му. Според очевидци в нощта на неделя срещу понеделник Славов пристигнал в заведението с десет човека обкръжение. Прекарали в дискотеката няколко часа, а след това напуснали фолк клуба и се отправили към луксозния балнеохотел в града, където били отседнали.
“Изглеждаха добри момчета. Затова се съгласихме да се качим при тях в хотела, за да продължим купона. Там обаче ни изнасилиха. Бяха трима човека... Беше ужасно... Не сме предполагали, че могат да ни сторят това”, писали момичетата в жалбата си.
“Обвиненията са абсурдни. Не познавам тези момичета, нямам нищо общо с тях. За какво насилие говорят изобщо... Изумен съм... Има камери в хотела, записите ще докажат думите ми...”, категоричен е Славов.
 
Няколко часа по-късно, след като писали подробни разяснения за злополучната нощ, Главата и хората му били освободени. " Ако бях извършил престъпление, мислите ли, че сега щях да съм на свобода. Полицаите проявиха разум и не действаха прибързано. Извършиха проверка и ме освободиха. Ако имаше някакво съмнение, нямаше да ме пуснат. И друг път съм бил в полицията. Зная за какво става въпрос. Няма да тръгна да изнасилвам непълнолетни. Това е смешно", отсича синът на взривения Стоил Славов. 
Още в понеделник момичетата са дали показания пред съдия. Двете открекли да са получили пари след срещата си със Славов и приближените му. Но пред униформени хора от компанията на Главата твърдели, че и друг път са се виждали с девойките. Казали, че 17-годишното момиче си тръгнали с 450 лева след среднощната визита, а за "двойната среща" приятелката й взела 500 лева хонорар. 
Според първоначалните данни резултатите от съдебно-медицинската експертиза сочат, че по телата на двете момичета няма следи от насилие - липсвали охлузвания, разкъсвания, отоци, синини.    /БЛИЦ