След кратко лятно прекъсване светският подкаст "Не съм такъв човек" с водещ Красимир Красимиров се завръща. Вторият сезон започва с уникалното гостуване на актрисата Илияна Лазарова, която познаваме добре от сериалите "Пътят на честта", "София вкъщи", "Връзки", "Стъклен дом", "Седем часа разлика" и т.н. 

Красивата актриса е до болка откровена пред зрителите и признава за първи път през какъв ужас е преминала след снимките на хитовия сериал "Пътят на честта". Покрай ролята отключва паник атаки и изпада в сериозни депресивни състояния. 

"Сериалът "Пътят на честта" отвори една пропаст в мен. Ролята ми беше на една жена с психически отклонения, аз я оправдавах, за да мога да я изиграя. Няколко седмици след старта на снимките започнах да сънувам кошмари, изпаднах в много тежки депресивни състояния, паник атаки, събуждах се с чувство за някакъв апокалипсис, че идва моят край и се наложи да тръгна на психолог.

Отне ми половин година да се справя с този проблем. Ролята отключи някакво подсъзнание, фобии, страхове от моето детство", откровена е Илияна Лазарова. 

"Родителите ми бяха против да тръгна по пътя на моделството и това да бъде моя кариера. Изпратиха ме рязко в Англия и ми казаха да си намеря университет, да кандидатстват, защото повече няма да подкрепят моделската ми кариера. Аз не се и чувствах добре като модел, защото не можех да изразя себе си. Имам много повече какво да кажа и покажа, отколкото само да позирам за красиви дрехи.

Не осъждам тази професия, има жени, на които им харесва. После исках да отида в школа по актьорско майсторство в Ню Йорк и баща ми ме подкрепи, но майка ми не беше съгласна. Дори стана лек скандал вкъщи, но аз съм своенравна и заминах. Отидох за три месеца и останах три години", разказва вълдушевено тя. 

"В САЩ щеше да ми е много трудно да пробия. Важно за един актьор е да работи и ако аз не работя - не мога да натрупам опита, който ми е необходим, за да израсна. Имах агент в Щатите, даже станах член в една малка театрална трупа, но това нямаше да е достатъчно. Върнах се в България, тъй като забременях с дъщеря си Ема и тук заснех много повече чужди продукции, отколкото там.

Ходила съм на кастинги за големи продукции в САЩ, но конкуренцията е убийствена. Нареждам се на опашка с още 2000 момичета, които приличат на мен, защото в описанието е много ясно и конкретно какъв типаж се търси за дадената роля. Толкова е конкретно, че всички си приличаме", допълва още звездата от "Пътят на честта".  

Цялата изповед на актрисата Илияна Лазарова може да видите във видеото: 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук