Седем жалби за нарушения на изборния закон са депозирани в Общинската избирателна комисия на втория тур на изборите за кмет в Раковски.
На балотажа за поста се борят кандидатът на ГЕРБ Иван Антонов и Петър Антонов, издигнат от Инициативен комитет с подкрепата на БСП и ДПС.

Пет са подадените жалби от щаба на кандидата за кмет Петър Антонов, подкрепен от БСП и ДПС. Те са за купуване на гласове чрез раздаване на дърва за огрев на бедни роми и непозволена агитация по време на изборния ден. Две жалби има подадени и от кандидата за кмет от ГЕРБ Иван Антонов. Те също са за купуване на гласове и агитация по време на изборния ден.
От областното ръководство на БСП-Пловдив съобщиха, че подготвят жалба до избирателната комисия заради разпространение в интернет на клипове на Иван Антонов и председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Засилено е полицейското присъствие заради информацията, че пред 18-а секция в село Стряма е станало сбиване между гласоподаватели. Тази информация обаче не бе потвърдена официално от председателя на Общинската избирателна комисия Минка Гочева, както и от щабовете на двамата кандидати. /БЛИЦ