Пепа Веселинова Гроздева-Михова, чието име присъства в списъка "Магнитски" е съдружник на Диана Дамянова в рекламната агенция "Д енд Д - агенция за връзки и проучване на обществвеността" АД.

От няколко седмици Диана Дамянова организира рекламата на новия проект на Асен Василев и Кирил Петков, а Лидия Колева е техен официален пиар. Лидия Колева е служителка в агенцията "Д енд Д" на Дамянова, съобщава glasove.com.

Проверка на "Гласове" в Търговския регистър показа, че Пепа Гроздева е член на Съвета на директорите в агенцията на Дамянова.

Те са заедно поне от 10 години. Същевременно името на Гроздева фигурира в разширения спикък на асоциираните лица, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерството на финансите на САЩ.

Списъкът бе публикуван на 15 юни от Асен Василев и финансовото министерство, което оглавяваше тогава.

За "асоциирани лица" се смятат "всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол" на фирми и организации, които са "притежавани, контролирани или управлявани през последните 5 години" от Делян Пеевски или Васил Божков.

Сред тях попадат добре познати лица като майката на Пеевски Ирена Кръстева и сътрудниците на Божков Георги Попов и Александър Тумпаров.

Пепа Гроздева-Михова е управител на една от фирмите на Васил Божков. По данни от регистрите става ясно, че тя е била част от съвета на директорите във фирмата „Ню дизайн айдиъс“.  

 

Списъкът на физическите лица по Списъкът на физическите лица по "Магнитски", публикуван от Министерството на финансите, оглавявано от Асен Василев



Справка от Търговския регистър
Справка от Търговския регистър
 

"Аз напуснах рекламния бизнес преди осем години и оттогава се занимавам професионално само с игра на бридж. Постигнахме изключителното трето място на световното първенство в Лил през 2018 г. Агенцията "Д енд Д" няма нито официални, нито неофициални отношения с новия проект на Асен Василев и Кирил Петков, уточнява пред "Гласове" по повод публикацията Диана Дамянова.

Лидия Колева, която работеше преди много години при нас за осем месеца, а после беше дългогодишен пиар в държавната администрация, е попаднала в новия проект по свое желание и воля, а не като представител на агенцията.

Пепа Веселинова Гроздева-Михова, с която бяхме съдружници наистина е в списъка по "Магнитски", което тя и обжалва. Попаднала е там, защото беше в управлението на фирма на Васил Божков, която така и не разви дейност", заяви за "Гласове Диана Дамянова.

"Аз самата наистина помагам на Асен Василев и Кирил Петков, но като частно лице и без заплащане. Всъщност принципът при тях е точно такъв за всички, които сега се включват в проекта - те са доброволци. Рекламната агенция, която оглавявах преди време, няма нищо общо с техния проект.

Нито формално, нито неформално. С "Лукойл" се разделихме много отдавна с взаимно уважение и хората, които ме познават, знаят, че съм отдадена единствено на професионалния спорт по бридж. В последните години обиколих света три пъти.

По тази линия познавам и майката на Даниел Лорер, която е много добър професионален бриджьор. По тази линия го препоръчах на Асен Василев, с когото се познаваме от години.

Искам да подчертая, че моите ангажименти към новия проект са изцяло в лично качество, без заплащане и без официално обвързване. Само на доброволни начала", подчерта Диана Дамянова.