Ако някой убие Ахмед Доган това ще е неговата дясна ръка Касим Дал, каза специално за „Хасковска Марица” топразузнавачът Петър Христозов по повод зачестилите тревоги на лидера на ДСП относно сигурността за живота му.
Христозов и аверите му разследвали капиталите на обръчите на фирми на ДПС и се натъкнали на изненадващи факти, които съвсем скоро ще бъдат изнесени в публичното пространство. В хода на разследването се изяснило, че тв-водещият Николай Бареков е взел 200 000 евро, за да оплюе кмета на Хасково Георги Иванов в показна акция, която цяла България видя в сутрешен блок по бТВ. Според Христозов има неуспорими факти, че Барека е сложил в джоба си 100 000 евро, които са му дали лично братя Галеви. Космическите суми, които пловдивският журналист прибира са от предизборните фондове, твърди Христозов.
Според него Георги Иванов едва ли ще бъде сменен. Най-вероятно е отново той да остане кмет на Хасково, като същевременно текат проверки в ДАНС и относно опонентите му, сред които е и депутатът Иван Стаматов. Никой не изключва възможността Георги Иванов да е участвал в далавери или в корупционни схеми, но това подлежи на доказване. Не може да бръкнеш в кацата с меда и да не се облажиш, каза Христозов. Имам наблюдения върху Хасково и мога да ви кажа, че той е един от най-красивите и чисти градове в България. В сравнение с Хасково София е кочина. Ако Георги Иванов дойде да управлява столицата и седне на мястото на Бойко Борисов София ще светне, казва разузнавачът, който в момента нищи произхода на началните капитали на ДПС. Той се е спрял на Хасково, защото според сериозни източници точно от тук са наляти първите милиони в касите на ДПС. Доказателство за това е „Асфалтстрой”, и текстилния комбинат, които Доган закупува чрез поставени лица. Лидерът на ДПС влияе върху целия бизнес климат на Хасково. Точно хора на ДПС са и в основата на атаките срещу сегашния кмет инж. Иванов. Въртят се имената на Христо Бисеров и Йордан Цонев, които са дали „прилични” пари, за да си купят места в листите на етническата партия, която се чисти от честни хора като Ахмед Емин чрез „самоубийства”. Личното оръжие на Емин беше Зиг зауер, а той е бил самоубит с Глок – оръжието което носят хора от ранга на Доган, Бойко Борисов, Волен Сидеров. Глок има и депутатът Павел Чернев. След кончината на Емин в касата са намерени 100 000 лв. И личния му Зиг зауер, който не е бил пипнат. В същото време четиримата гардове на Емин са били въоръжени с Глок, казва Петър Христозов, който се заканва да изнесе потресаващи данни за ДПС и далаверите в Хасково и пограничните райони. /БЛИЦ