Не трябва само да се задава въпросът, защо заведенията отварят на 1 март, а не през юни, както във Великобритания и други страни, а да попитаме колко заведения ще отворят.


Защото, четох, че в Стара Загора 15 % от заведенията няма да отворят, тъй като са фалирали. И всичко това, след като социалната министърка каза по телевизията за тези пари, за които постоянно се казваше, че се дават в помощ на бизнеса, всъщност не са стигнали до тях.

И аз разбирам, хората ще тръгнат по заведенията, тъй като имат нужда от психологично общуване, но ние трябва да зададем въпроса, какво се случва с този бранш, защото според мен той понесе титаничен удар и това е социален удар, тъй като много хора останаха без работа и нямат перспектива да си намерят такава, докато ковид кризата върлува.

Това заяви Александър Симов от БСП в "Пресечна точка" по NOVA NEWS.

Оттук нататък вече големият въпрос е за това адекватни ли бяха предложените мерки.

Тъй като, ако наистина се задава въпросът, трябваше ли на 1 март да отворят заведенията или пък да ги оставим за началото на юни, тук вече възниква въпросът, а предложи ли правителството адекватна компенсация на хората в този бранш, оставаме собствениците на страна, на работещите в този бранш, за да са сигурни, че през този период няма постоянно да търсят някаква опция за себе си.

Не трябва да спираме да задаваме въпроса: Колко души останаха без работа заради действията на правителството, каза още Александър Симов.