Александър Цветков е новият заместник-кмет по транспорта в Столична община. Досега той е бил началник на "Транспортна инфраструктура". Цветков поема поста на подалия оставка вчера Велизар Стоилов заради скандала с разпределението на автобусните линии, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Александър Цветков встъпва в длъжност от утре. Той посочи, че ще направи проверка на всички конкурси за автобусни линии за последните две години. Ще покани независими външни одитори за проверка на конкурсите, но това предстои да бъде обсъдено първо с ръководството на СОС.

Ако се констатират допълнителни нарушения ще се анулират още договори. Засега се анулират два от три пакета договори за наемане на автобусни линии. Политиката на новия зам.-кмет ще включва също ремонта на много малки улици в кварталите. Освен това ще се ремонтират големи пътни артерии, булевардите и кръстовищата.

Имаше проверки на ремонтите, назначени от Бойко Борисов, специално в квартал "Лозенец". Засега няма констатирани несъответствия между извършен, разплатен и отчетен ремонт, добави Цветков.

Кметът Бойко Борисов пожела успех на новоназначения си колега и изрази надежда, че ще се справи със задачите.
Десислава Вангелова, БЛИЦ