“Аз не вярвай на нито една дума на Кирил Петков. Това е един гражданин, попаднал неизвестно откъде в българската политика. Това е недопустимо за една демокрация. Не знам дали тази “Продължаваме Промяната” се е регистриларал като партия, или е още движение.  Нас ни управляват практически едни анонимни хора!”.

Това заяви предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов. 

Избори наесен са възможни, смята Йорднаов. 

“Изборите са една възможност политиците да оставят съдбата си в ръцете на гражданите. Факт е, че страната се намира в политическа криза, факт е и че тя се намира в социално-икономически хаос”, заяви Йорданов.

“За кризата доказателството е, че правителството не изкара дори и половин година. Коалицията се разпада пред очите ни, защото тя е родена от езика на омразата”, допълни той. “Не може да оставиш един катун да ти управлява цялата държава! Кака така ще се боим от предсрочни избори?”, каза още евродепутатът и призова за оставки.

“След като правителството е в такава криза, логично е то да си подаде оставката. Ако не го направи, бих го определил като “политическо нахалство””, поясни Йорданов. 

Актуализацията на бюджета и смяна на избирателния кодекс да се разглеждат приоритетно, призова евродепутатът от ГЕРБ-СДС.

“Да върнат гласуването с хартиена бюлетина, защото сме в Европа, а в Европа се гласува с хартиена бюлетина”, поиска той. 

На въпрос дали трябва да се търси широко съгласие при търсенето на 12 депутата, които да подкрепят мнозинството на коалицията, Йорданов заяви: “Това няма да стане по начинът, по който си го представя Кирил Петков - че ще ходи от депутат на депутат и ще им обещава нещо, а пред обществото ще говори, че това е в името на България. Не! То ще бъде обещано и дори дадено, заради неговия личен интерес да остане премиер на страната”. 

“Ако той е един достоен човек,  вече трябваше да си е подал оставката”, категорично повтори Александър Йорданов.