Политическият анализатор Кристиян Шкварек написа критичен коментар в личния си фейсбук по повод гласуването в парламента за проектозакона на ДБ и ПП, относно върховенството на закона и контрола над главния прокурор. Той отбелязва, че дебатът се е провалил поради липса на кворум. 

Току-що в парламента бе провален дебатът за проектозакона на ДБ и ПП, относно върховенството на закона и контрола над главния прокурор, поради липса на кворум. 

Цял ден Надежда Йорданова от ДБ се бореше лъвски за този закон. В пост току-що обяви, че липса на кворум го е провалил и обвини липсващите депутати от "статуквото" в коалиция "пази главния прокурор". 

Това, което пропусна да каже, и съм убеден няма да споменат и "демократичните медии", е че от залата отсъстваха... Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и голяма част от групите на ПП и ДБ. Изглежда и те пазят вече главния прокурор.

Най-смешното е, че немалко отсъстваха, защото в този момент Калина Константинова от ПП ги занимаваше с комисия по изслушване на... Телъс. Която комисия също се провали и нищо не излезе от нея. 

Малоумната конспирация за "руските агенти от Телъс", която се роди в недрата на демократичната общност, накрая им коства кворум за собственото предложение относно Гешев. И ги вкара в неловката позиция да трябва да се самонаричат "коалиция пази главния прокурор". 

Така става, когато политическата ти сила е заложник на най-фанатичните и шизофренични елементи от общността ти. Продължавайте да се водите по Комарницки, Глишев, "БОЕЦ" , БЪРД и всички други клoyни в средите ви.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук