"Атака" остана без свой представител в ЦИК. Досега те имаха зам.-председател Мария Мусорлиева, която стана известна и с по-експанзивното си поведение.

Старият член на ЦИК от квотата на ВМРО Бойчо Арнаудов запазва мястото си, а НФСБ издигат Таня Йосифова, преподавател от академията на МВР. За това се разбраха на бързо коалиционно съвещание формациите на Сидеров, Каракачанов и Симеонов.

Официално двамата номинирани са излъчени от коалицията Обединени патриоти.

Изненадващо бързо приключиха преговорите между тях, без разправии и скандали. По неофициална информация не е имало обструкции от страна на Волен Сидеров, след като останалите партньори му казали, че номинацията на ОП за КФН е именно предложението на "Атака" - бившия шеф на НАП Бойко Атанасов.

Официално от ОП отричат да има подобна сделка, но депутати коментираха неофициално, че мирните преговори са приключили бързо именно заради справедливото разпределение на патриотичните назначения в КФН и ЦИК.

Днес е крайният срок за кандидатури за членове на ЦИК. От ГЕРБ вече обявиха своите 7 членове на ЦИК, сред които има е един бивш представител на квотата на БСП в комисията - Александър Андреев. От ДПС се очаква официално да обявят всеки момент, че остават със старите си членове Севинч Солакова и Ерхан Чаушев.