Шефовете и собствениците на социологически агенции, както и всички социолози, работещи в тях, да декларират имуществото и доходите си. За това настояха пред журналисти в парламента депутати от „Атака”.

Хората на Волен Сидеров внасят промени в антикорупционния закон, където дописват и тази категория лица, които да подават имуществените декларации.Атакистите искат още хората, които най-много влияят в предизборната кампания, да обявяват и в какви зависимости са с партиите. „Защото социолозите информират гражданите, но и формират общественото мнение”, заяви Десислав Чуколов.Той изрази надежда законопроектът да бъде приет от парламента.„Няма нищо предизборно. Тук просто съобщихме за едно наше намерение, кое искаме да го сътворим в закон", допълни той.

Като си разкрият обвързаността с дадени НПО-та, ще стане ясно на всички защо след няколко месеца изведнъж сменят мнението си. Идеята е и този сектор да стане прозрачен, защото се говори за определени зависимости и обвързаности, коментира още депутатът от "Атака".

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!