С ново обвинение ще бъде атакуван хасковският кмет Георги Иванов, съобщи за БЛИЦ прокурорът Петър Мидов. Този пъъ кметът на Хасково ще бъде обвинен в безстопанственост по случая с Билла. Общината беше осъдена да плати огромни лихви на търговската верига за разваляне на договора и за пари, които са възстановени на Билла с голямо закъснение.
Официалното обвинение трябваше да бъде предявено днес, каза още Петър Мидов, но кметът помоли да забавим връчването с един ден, защото отсъства от града. Това ще бъде съобщено от Бареков утре сутринта в предаването на бТВ, което ще бъде от Хасково.
Информирани съобщиха за БЛИЦ, че екипът на Бареков е в Хасково от вчера и най-върлият противник на кмета,  Димитър Шалапатов, събира недоволни от градоначалника, за да застават пред камерите на телевизията.
Обвинителен акт по предишното обвинение срещу градоначалника – за подкуп от 5000 лева от фирма "Дусман", не е внесен в деловодството на Темида. По неофициална информация от прокуратурата доказателствата са доста слаби и кметът вероятно ще бъде оправдан от съда, ако изобщо започне процес. /Тодорка Николова, БЛИЦ