Министерството на вътрешните работи не си е свършило работата и това е причината Камелия Бончева да бъде отвлечена. Това заяви депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов в предаването “Тази сутрин” по бТВ.
Ангел Бончев, президент на футболен клуб "Литекс", който беше отвлечен пред своя дом около 1 часа през нощта в столичния квартал "Дървеница" на 21 срещу 22 май, бе открит на 10 юли тази година в безпомощно състояние в столичния квартал "Княжево".
Атанас Атанасов беше категоричен, че Камелия Бончева не е отишла по собствено желания, за да даде пари на похитителите. Тя е била част от схемата, била е убедена, че отива там с подкрепата на държавата. МВР обаче е разклатено и не си върши работата, коментира депутатът от ДСБ. Той обвини бившият вътрешен министър Румен Петков, че е провеждал не кадрова политика, а кадрова търговия. Миналата седмица, когато е била планирана операцията за предаването на подкупа отново е била проявена некадърност. Службата за проследяване ДОИ се оглавява от комисар Жоро Стоицев, който нищо не разбира от тази работа, но беше инсталиран там, защото е близък на Румен Петков. Петков съсипа тази система, и сега неговият наследник Михаил Миков трябва да му бере плодовете. Министерството е разклатено, няма кой да подкрепи хората, които работят там. Миков се държи като заблуден пътник който е слязъл на погрешна жп спирка, коментира Атанас Атанасов. Той добави, че когато доверието на гражданите в МВР намалее хората не търсят държавата за подкрепа. Според него това е причината медиите да не са запознати с поредния случай на отвличане от миналата седмица. Тогава е било  похитено дете на строителен предприемач, но медиите не знаят, защото и МВР не е запознато със случая. 
Нещо много куца в системата на МВР, коментира и бившият банкер и настоящ шеф на футболен клуб „Славия" Венцислав Стефанов, чийто син беше отвлечен през 2004 г. Нулевата разкриваемост на отвличанията е причина за популяризирането на това явление, а с такива “пробити генерали” нищо добро не ни чака. Сега отвличанията са на мода, отбеляза Стефанов, който заяви, че знае за похитено дете на строителен предприемат, но не съобщи подробности. /БЛИЦ