Имам чувството, че се манипулира разследването. Предсмъртното писмо на Ахмед Емин бе открито след 48 часа, имам чувството, че са се чудили кой да напише писмото. Това заяви пред Нова телевизия ген. Атанас Атанасов от ДСБ.
Службите няма да си свършат работа. Главният секретар на МВР Павлин Димитров бе скован от страх след убийството, след като заяви, че то е станало в една сграда на "Беловодски път" и не посмя да каже, че това са сараите на Ахмед Доган.
МВР и ДАНС са политически управлявани, допълни Атанасов. Според него пътя, по който трябва да се извършва разследването, ДСБ е посочило още през април, когато е имало данни за касата на ДПС. Атанасов каза, че има информация, че в деня на уволнението на заместник-председателя на ДАНС Иван Драшков са изпратени справки до президента, председателя на Народното събрание и др., за това, че институцията се управлява от извънинституционален център, като е изтичала информация от председателя на ДАНС.  Разследванията трябва да се водят по правилата, а другото е шантаж. Поведението на ДАНС е показателно, че в тройната коалиция се работи с шантаж. ДПС е мафия и там всичко е търгашество, каза Атанасов. Според него крачката Доган да защити явно Драшков е заради изнудване и пазарлък. Атанасов твърди също, че месеци наред в МВР и ДАНС се прикриват далаверите по разработка за събиране парите от обръчите от фирми. В разрлаботката са излезли имената освен вече на покойния Ахмед Емин и на хора от ръководството на ДПС и народни представители. /БЛИЦ