Евродепутатът Николай Бареков отново вербално атакува Иво Прокопиев, наричайки го ментор на лалугери. Причината са фалшиви новини в "кафявите" медии на боса на "Капитал". Ето какво точно написа журналистът:

"Излязох на лов за корумпирани лалугери и опушвайки лускозните дупки на Анна Цолова и Виктор Николаев, от другата най-очаквано изскочи техният ментор и адвокат Иво Прокопиев. Така ние постигнахме двоен успех със сигналите за имотното забогатяване на двамата телевизионни водещи. От една страна разобличихме тях, а от друга - разобличихме КОЙ е техният истински господар.

С поредната си поръчкова статия срещу мен Прокопиев на практика показа кого най-много го е заболяло и кой губи най-голям ресурс от случващото се. Подсъдъмият олигарх и ортаците му също подсъдими като него за кражба на десетки милиони данъци нападат мен като лице на група граждани за отпор срещу корупцията и наглостта в медиите. Най-интересно е, че в статиите срещу мен Прокопиев се позовава на същата тази прокуратура, която обвинява него за приватизационни далавери, а той самият води война срещу нея.

Припомням, че за моите 45 години жизнен път никога не съм бил нито подсъдим, нито обвиняем от прокуратурата, но съм бил десетки пъти свидетел срещу далаверите на олигархията.

Активирайки своите остриета от Асоциацията на европейските журналисти в защита на тандема Анна Цолова-Виктор Николаев и вкарвайки своята малотиражка, Прокопиев изцяло се саморазобличава като техен политически настойник.

Аз съм убеден, че моето дело ще завърши с успех. Тези дни ние доказахме, че тандемът Цолова-Николаев са били лицата и остриетата на т.н фабрика за фалшиви новини - кръга "Капитал". Именно в този кръг е замислено опорочаването на справедливите граждански протести през 2013-2014 година и използването им чрез т.н. кръг "Умни и красиви" - "Протестна мрежа" за личните олигархични цели на спонсорите от задкулисието.

Нека гражданите да знаят, че когато в България, някой говори от висотата на "морален ментор", ние винаги трябва да следим КОЙ стои зад него и в чия полза му диктува реплики.

Завършвам с благодарност към поредния пасквил към мен във вестник "Капитал" пълен с лъжи, клевети и инсинуации, с който прокопиевци сами се разобличиха пред цялото общество като истинските господари на тотално компреметираните тв лица от ефира на сутрешния блок."