Ще оглавя протеста на жителите на с. Брезе, Община Девин. Това съобщи в профила си във Фейсбук Тодор Батков-син. 

"Дал съм дума на жителите на селото и лично на кметицата Ирина Кочовска, че заедно ще се борим да имат условия за достоен и нормален живот, какъвто заслужаваме всички - няма втора категория хора! А моята дума на две не става!", добави той. 

Ето какво написа още Батков-син в профила си в социалната мрежа: 

Уважаеми жители на Област Смолян,

Потвърждавам, че ще оглавя протеста на жителите на с. Брезе, Община Девин - надявам се спекулациите по темата да приключат:

Неделя (14.07)

9:00 часа

КПП - Забрал Девин

Дал съм дума на жителите на селото и лично на кметицата Irina Kochovska, че заедно ще се борим да имат условия за достоен и нормален живот, какъвто заслужаваме всички - няма втора категория хора! А моята дума на две не става!

️ИСКАНИЯ:

Подмяна на водопроводната мрежа - сегашните 60+ годишни тръби са от азбестоцимент, който е забранен в редица развити държави поради канцерогенността си и доказано предизвиква редица тежки заболявания, включително рак!

Подмяна на канализационната мрежа - в момента при всеки по-сериозен валеж, канализацията "връща" отходни води в къщите!

Изграждане на улична мрежа - в момента под 5% от улиците в селото са проходими, а до повечето къщи няма достъп за пожарни и линейки!

Изграждане на улица до гробищата - в момента починалите се носят на ръце близо 2 км до гробищата, особено при лошо време, защото път до гробищата просто няма!

Всички са добре дошли - протестът е мирен и в рамките на закона!

За мен е чест!

С Уважение,

Тодор Батков - син