„Мерките все още ги няма – да видим в какъв вид ще бъдат приети в актуализацията на бюджета. Това не са мерки, които са насочени към решаване на кризата с цените, а мерки, които целят да омекотят кризата в управлението и управляващото мнозинство”. Това заяви в студиото на „Денят на живо” зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

По думите му мерките са приети от пиарите на партиите в управлението, за да може техните подопечни да имат какво да кажат на медиите.

Той коментира и нулевият ДДС на хляба. Според Биков когато намаляваш данъци, подпомагаш бизнеса, а не потребителите. „Няма да падне цената на хляба”, подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС.

„При актуализацията на бюджета ще се разразят други неща – таван на цените. БСП обичат такива неща и досега резултатът винаги е бил фалит и дефицит”, каза още Биков и попита кой ще плаща сметката. По думите му до момента тя се плаща с дългове.

Според зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС искането на „Демократична България” за „депутинизация” на страната ни е опит да се извинят на своите избиратели, че са в коалиция с БСП, която била за „путинизация”.