Уверен съм, че премиерът, за съжаление, се е надрусал със суровия тиквен пай с чия на жена си и говори глупости, ама откровени глупости. Аз изключително се радвам на овчия ентусиазъм на този човек, който, надявам се, ще успее да вкара България в Европейския съюз най-сетне, защото ние очевидно не сме там по неговите реакции.

Живеем в паралелни светове с този човек, той живее в свят, който очевидно е различен от този на всеки един българин. Това заяви пред fakti.bg Александър Сиди от ВМРО в коментар на съобщеното от Кирил Петков, че страната ни за пръв път има подкрепата на ЕС по отношение на позициите спрямо Северна Македония.

Кирил Петков очевидно не разбира, че българският народ не иска да бъде вдигнато ветото (за преговорите по еврочленството на Северна Македония - бел. ред.), разбирам, че е обещал, разбирам, че има тежка зависимост от американския посланик и американското правителство, което категорично натиска в тази посока.

Те имат своя геополитически поглед, американците искат да вкарат РСМ в ЕС. Опорката, че по този начин ще спрем руското влияние в Македония ме изумява, защото някой на запад признава, че в РСМ има сериозно руско влияние, което минава през Сърбия, това не е тайна.

"Някои хора очевидно са забравили, че тази държава влезе в НАТО и някой всъщност признава, че ние сме вкарали в НАТО държава със сериозно руско влияние и това е по-големият проблем.

Според мен американците вместо да натискат да вкарваме Македония в ЕС, за да спрем руското влияние, трябва да излезе президента на САЩ и ако случайно се сети къде точно се намира Македония и ако не я обърка с някоя друга държава по света, както виждаме, че често прави, да каже "ние много съжаляваме, че вкарахме тази държава в НАТО, защото тя е със сериозно руско влияние.

Той коментира, че в парламента нито една политическа сила не е заявила ясна и категорична позиция в тази посока, освен "Има такъв народ", които са заявявали нееднократно своята позиция.

Бившият депутат по-скоро се съмнява, че на фалшификациите на преброяването в РСМ ще бъде реагирано от властта ни.