Стана така, че аз и съпругата ми искахме да си направим една почивка. Бяхме много впечатлени от този музей, много ме впечатлиха фигурите. Проблемът е, че аз в повечето си снимки слагам някакъв хумористичен елемент и си направих много снимки там и една от тях ми изяде главата". Това разказа Павел Тенев, който си подаде оставката от поста зам.-министър на военното министерство заради снимка с нацистки поздрав от 2008 година в музея на Мадам Тюсо в ефира на Нова телевизия.
"Аз слагам един сценарий, нямам нищо общо с фашизма. Това, че я публикувах, бе направо глупаво, признавам си", каза още Тенев.

"Те и сега не ми вярват, че не съм нацист, съвсем нормално. Като видях реакцията под моята снимка, сам видях, че това ще доведе до моята оставка, затова се обадих на г-н Симеонов и в кратък разговор му казах как се чувствам и какво съм решил. Той ме покани в Министерски съвет и вече по-подробно му разказах", каза още той. По думите му той не е очаквал, че толкова ще се раздуха този случай.

"Аз съм отговорен човек, знаех какво ще се случи. Може да се сравни с цунами. Дори тогава не осъзнавах колко ще са големи мащабите. Грешката си е изцяло моя. Аз съм направил глупава снимка, аз съм я публикувал", каза още той. 

Той коментира и случая с Иво Антонов, който заради подобна снимка също напусна заемания от него пост и дори влезе в болница. "Просто му съчувствам, много добре го разбирам, щом е в болница. Заради една снимка какво може да ти се случи", каза още ток.

"Поуката е, че аз винаги в работата си три пъти съм мерил и веднъж съм рязал. Аз съм толкова открит човек, че въобще не съм очаквал такова отношение. Трябва да бъда по-прикрит. че има неща, които трябва да останат между 4 стени на семейството. Надявах се фокусът да бъде върху професионалните ми умения", каза още той. 

"Махнах си профила във фейсбук, но бъдете сигурен, че пак ще си направя. Аз поддържам връзка с моите приятели. Ние я ползваме като най-чиста форма на демокрация. Гласуваме през нея.", заяви Тенев.

Преди няколко дни детето ми завърши предучилищната и не смее да се усмихне, защото има много фотографи и не се знае в какъв контекст може да изложат снимките.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!