Бившият вътрешен министър Богомил Бонев написа остър коментар срещу Бойко Рашков. Припомняме, че вчера от трибуната на Народното събрание в качеството си на служебен вътрешен министър той заяви, че се е справил с мутрите, но не съжалявал, че не се справил с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но не било късно.

“Не знам Рашков къде се слага. По-важното е, че тогавашният  главен прокурор  Татарчев кадруваше на маса с мутрите. Пример Кърджали. Така Роко назначаваше окръжни прокурори. А Бойко Рашков воюваше срещу вътрешния министър. На страната на Татарчев. И на страната на мутрите. Като първоначално мина етап на сервилност. Покана в "Славянска беседа", угодничество.

Започна да ми писва от позьори и безпаметно население. Тази пуздра никога не се е борила срещу мутрите. Напротив!”
Според Бонев, Бойко Рашков  е саботирал работата на собствените си следователи - Боби Карайотов и Олег Янев - по доказване на убийството на Луканов.

“Знам, че сега не е популярно сред неосведомените да се припомнят тези факти. Но това протеже на Ани Крулева има огромен принос да няма присъди срещу организираната престъпност.”

Ани Крулева ( 1941 г. - 2013 г. )  е полковник от МВР, прокурор, шеф на Националната следствена служба в периода 1992-1995 г.. “През 1992 г. по време на първото правителство на СДС оглавява следствието.

Рамо ѝ дават тогавашният министър на вътрешните работи Йордан Соколов и президентът д-р Желю Желев, който подписва указа за назначаването. Три години по-късно след поредица скандали пак той подписва указа за освобождаването ѝ.

В началото на кариерата ѝ в следствието едни я наричат човек на бившата Държавна сигурност, други я определят като “синьо момиче”, сложено на поста, за да уволнява наред” ( “168 часа”). Ани Крулева издига Бойко Рашков за свой заместник в националното следствие.

“Каква е тази амнезия сред населението, нямам представа. И сега е само пара под налягане. Прилича на пенсионер угодник на президента, който се оказва лековерен и неосведомен.

Татарчев, Бог да го прости! Неговото алтерего се вихри. Безкритично приемано.“, допълва Бонев, който беше защитник и поддръжник на президента Радев, очевидно определя назначаването на  Бойко Рашков за вътрешен министър като голяма грешка.

“Добре че Петър Стоянов не му подписа указа ( б.а. за главен прокурор *). Щеше да продължи да саботира всяко действие срещу мутрите. Гешев е цвете в сравнение с това, което тези направиха преди 25 години.”

Бонев завършва коментара си за Бойко Рашков така: ”Любопитно ми е непредубеденото мнение на психиатри за поведението му пред камера. Аз съм му сложил диагнозата преди четвърт век. Ясно е, че сега е "наш кучи син". Но да не забравяме какъв кучи син е тоя нарцис.”