"Никога не съм си мислил, че мога да седна на председателския стол в Народното събрание или че нещо подобно ще се случи в българската политика. Това заяви новоизбраният председател на парламента Никола Минчев от "Продължаваме Промяната",  в предаването "На Фокус" по Нова телевизия.

Залата винаги ми е изглеждала голяма на телевизор, но всъщност тя е доста компактна, сподели той първите си впечатления.

"Не съм участвал в разговори за други имена или за ротация, за заемане на председателския пост. Не знам кога са разбрали коалиционните партньори, но не би трябвало да са изненадани" - обясни Минчев.

Той сподели, че е завършил немската гимназия в София и право в СУ. Като петокурсник започва работа в адвокатска кантора и досега се занимава с адвокатска дейност. Покрай работата си се е запознал с Кирил Петков, работили са по различни каузи, най-вече за плажът "Корал".

Липсата на управленски опит ще компенсира с желание и с подробното познаване на процедурите.

"47-ият парламент ще бъде по-различен с диалогичността и търсенето на конструктивен диалог. Не процедурни хватки а изказвания по същество" - смята юристът. 

Според него правителство ще бъде създадено в най-скоро време, веднага щом бъде подписано коалиционното споразумение. "Подходът първо е да уточним политиките, да постигнем съгласие, а впоследствие да се подпише", изясни той.

"Съпругата ми ме подкрепя, иначе нямаше да съм тук. Държа на семейството си, без неговата подкрепа нямаше да се занимавам с политика" завърши най-младият председател в най-новата история на парламентаризма у нас.