В следващите 1-2 години, след този апокалипсис във финансисте, на България ще ни трябва неутрален финансист, доказал се не само със своята почтеност, но и с умението да спестява, да балансира и да пази парите на българите. Това заяви на среща в Перник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Помня, че като за първи път станах някакъв, този театър беше изгорял. Той е в Пловдив беше изгорял и затова правих 2 театъра“, отбеляза той.

„Станката е добър кмет, приятел ни е, не мога да кажа нищо срещу него. Перник и областта е може би най-добре финансираният от нас град и област. 

Шефката на кмета ни дава на прокурор със Станката заради довеждащия водопровод, за да може да се изкъпете“, ядоса се той.

„Когато бяхме председатели на Европейския съвет, успяхме да убедим колегите за изнесените центрове за мигранти извън ЕС. Сега чувам, че някакви нови програми са приели – ще връщат нелегалните мигранти по държавите по произход, т.е. откъдето са влезели. В Сърбия да ги хванат – ще ги върнат на България, в Румъния да ги хванат - ще ги върнат на България. Това ще промени и демографията.  

Помня когато палеха Харманли, Свиленград, „Овча купел“. Тогава с президента Ердоган направихме така, че вие да не разберете за какво става въпрос. Е, сега ще разберете. И тогава горчиво ще съжалявате за нас, но то вече е свършило“, заяви той.

„Преди 2 години българите избраха пътя на Промяната, подведоха се по компроматите. Само че Еконта си обра парите, с месеци не работеха пощите и всички товари минаваха през тях. Дори не си сдаде министерството, директно избяга в Испания. След 1 година, ако ги допуснете да управляват, и тях ще ги търсите така“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Фискалният резерв ще падне сега на 7-8 млрд. Първите 5 не ги бройте, те не се пипат. Трябва да се тегли нов заем, но той ще се плаща от хората“, добави Борисов.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук