Ако така върви икономиката и бюджетния излишък, освен за образование, ще дадем и допълнителни средства за още три пера. Благодаря за добрата оценка за страната, която се даде и във Вашингтон. В нашия район НАТО е единственият гарант за сигурността. Принципът, който защитавам е отбрана и възпиране – за това се въоръжаваме, за да сме силни. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. 

"Не се натискаме за координационен център. Тази година имаше пет учения в Черно море. Ролята на този център е възпираща", разкри премиерът. 

"Работим за „Балкански поток“ и АЕЦ „Белене“. Това не е тайна нито за НАТО, нито за Вашингтон", допълни той. 

„България не се е стремяла да бъде по-важна от струга страна. Не можем да заместим Турция – те подпират най-конфликтната зона. Да, България има своите задачи, роли, функции и геостратегическо положение, но дипломацията и мира са цел. В една съвременна война, победители няма да има“, коментира Бойко Борисов.

„България има 0 % нелегална миграция, а Турция си спазва напълно договореностите си. За това и не наложихме военни санкции“, допълни министър-председателят.

„Трябва да се опитаме да възстановим отношенията с проблемите страни. Нашата България се намира на много уязвимо място – за това и слагаме дипломацията на първо място. Колективният орган НАТО е единственият, който може да ни пази", категоричен бе Борисов.