Искам да ви поздравя с успеха, който постигнахме въпреки репресиите. Доказахме, че можем да браним правата на хората и че демокрацията е над всичко. Предстои да вземем някои решения, те са свързани с ръководството на нашата парламентарна група, кой да е нашият заместник-председател на парламента. 

Това каза Деси Атанасова на събрание на парламентарната група на ГЕРБ. 


ГЕРБ ще бъде опозиция в 47-то народно събрание. И до сега бяхме конструктивна, знаеща, можеща, изискваща опозиция. Ще продължим да се държим така и напред, за да сме коректив на всяка власт, каза още тя. 

След това думата бе дадена на Бойко Борисов. 

"Радвам се да ви видя. Били сме много пъти в опозиция. Една част от вас знаят технологията на работата на парламента. Тези, които не знаят, ще се научат. Но има няколко задачи, които народът ни е поставил. Особено когато избирателната активност е под 30%. Вие се сблъсквате с партии, които са претърпели разгромна загуба. Това е проблем. Първата така да я наречем, ако не беше тяхната дружба с фирмата, която провежда изборите и с разнасянето на машини нагоре надолу, надали щяха да са първи. 

После социологическите агенции си трият сол на главата, познаха победата на Радев, но не познаха партиите. 

Ако виждате сега как им се дават лъвски договори, ясно е кой се е възползвал. Но не това е най-важното. Не знам колегите, които участват в тази коалиция с БСП, говоря за ДСБ, как с 6 процента ще излязат и ще кажат, ние сме призвани да правим съдебната реформа. 

Трябва да имаш много непокрито самочувствие или да не ти пука. Позорен резултат е 6%. 

ИТН се сгромолясаха с близо 15%. Така, че от фаворит се превърнаха на техния език в на барабана малката пръчка, казано на техен език. 

По-позорен резултат от този на БСП в историята няма. Когато навремето създавах ГЕРБ, тогава имаше един мастодонт, един паметник на комунизма, наречен БКП/БСП.

Ние тогава си поставихме задача да победим БСП и до този момент сме ги побеждавали винаги. Те сега се държат като хора, които едва ли не са спечелили изборите. А горе долу паритета между тези четири парти и другите три е еднакъв. Единствено, което имат повече от нас, е самочувствието.

На базата на какво ние не знаем и народа не го знае. Затова нашата роля в парламента е изключително важна. Изпуснаха цената на тока, милиарди отиват в частни джобове за сметка на малкия бизнес, каза Борисов. 

Цените на горивата, ако бяха изпуснати от нас, щеше да има революция.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!