„На мен не ми е известно да има покана от страна на ИТН за водене на разговори с ДБ“, това заяви д-р Александър Симидчиев от „Демократична България“ (ДБ) в отговор на въпрос започнали ли са разговори между партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН) и ДБ.

„Не може да става въпрос за постове, за да управляваме с ГЕРБ“, каза той, коментирайки може ли да се разберат за коалиция с партията на Бойко Борисов.

„Видях заповедта с която е формиран и с която е разпуснат Националният оперативен щаб (НОЩ). Не видях документ за това дали работата му е възобновена“, обяви той във връзка с това функционира ли в момента НОЩ.

„Да, обадих се на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов, след като получих телефона му през парламентарната комисия. Исках да го поканя на заседанието на парламентарната здравна комисия“, призна Симидчиев в предаването „Неделята на Нова“ по Нова ТВ.

БЛИЦ уточнява, че думите му са по повод информация, която премиерът в оставка Бойко Борисов даде преди дни, казвайки, че Симидчиев е звънял на Ангелов и е искал „среща на четири очи“.

БЛИЦ уточнява, че думите на лидер на ГЕРБ дойдоха в деня, в който той обяви, че ако се наложи ще се включи в президентската битка.

Д-р Симидчиев коментира и ситуацията с разпространението на коронавируса у нас. 

„В критична точка сме. Трябва да решим какво да направим днес, за да се подсигурим утре.



Добрата новина е, че вече имаме средства, които могат да погасят коронавируса. Наричат се ваксини. Но населението трябва да се съгласи да бъде ваксинирано, защото ваксинацията е по желание“, допълни медикът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!